När man spelar dataspel är det viktigt att ha ett par riktigt bra hörlurar som tillåter att man hör alla detaljer, den vackra eller dramatiska musiken liksom sina lagkamraters order om man är i multiplayer-läge. Det finns idag både lugna och vilda spel där man kan samtala med varandra under spelets gång, och det ges idag så mycket uppmärksamhet åt musiken att det till och med finns en specialkategori för dataspelsmusik vid grammisgalan varje år. Vissa hörlurar är riktigt billiga medan andra kostar flera tusen och hur mycket man vill investera beror dels på den egna plånboken men dels också hur mycket man spelar och går upp i spelandet i sig.

SteelSeries Siberia 840 är en trådlös hörlur som låter spelaren både lyssna och kommunicera via olika kanaler men då gäller det att man också har en rejäl spelkonsol som motsvarar dessa funktioner. Man kanske inte har det bästa ljudet för musik men däremot har man satsat på att ljudeffekterna verkligen upplevs till max.

Artemis G933 Snow är en av de största modellerna på marknaden och dessa vita hörlurar med lampor har en extremt snygg design som drar åt sig uppmärksamhet med en gång. Lurarna är heltäckande och har 3D-ljud som får det att dundra vid explosioner liksom tillåter de minsta detaljerna att höras då det går lugnare till. En perfekt hörlur även för film och musik.

HyperX Cloud Stinger är ett bra alternativ för den som inte har så stor budget och dessa lurar passar alla typer av apparater, spelkonsoler, datorer, mobiler etc. De har bra passform och en mikrofon som automatiskt stängs på och av när man viker fram den. Detta är en relativt lätt produkt så den känns aldrig tung att ha på sig, inte ens under längre omgångar, men naturligtvis kan den inte erbjuda samma djupa ljud som de ovanstående, dyrare alternativen.