Olika sorters datorer

För att vi ska kunna spela våra mest älskade datorspel finns det ett grundkrav för att vi ska kunna spela datorspel, nämligen en dator. Idag finns det datorer som är anpassade för olika användningsområden vilket är en bidragande faktor till att marknaden för datorer är stor. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget går igenom vilka olika sorters datorer som finns.

Den bärbara datorn

En vanlig typ av dator är den bärbara datorn. En bärbar dator kan också kallas för en laptop. En bärbar dator är precis vad det låter som, en dator du kan bära med dig vart du vill. Det är till exempel vanligt att man använder en bärbar dator när man pluggar eller jobbar. Men denna typ av dator är också vanlig att använda på hemmaplan eftersom man smidigt kan sätta ner datorn på sängen eller vid soffan och se på filmer eller serier. Den bärbara datorn går att använda för att spela datorspel. Men de flesta som spelar olika sorters datorspel använder en annan typ av dator eftersom att den bärbara datorn inte har lika mycket kapacitet som en stationär dator och skärmen är större vilket kan underlätta en hel del när det kommer till spelande. Dessutom har en bärbar dator en inbyggd mus som kan vara ganska krånglig att använda vid spelande. Men i övrigt är den bärbara datorn en av de mest använda datorsorterna. Du kan köpa bärbar en dator i butiker som säljer elektronik. Bärbara datorer kommer i flera storlekar, men det alla bärbara datorer har gemensamt är att de är anpassade för att du med enkelhet ska kunna bära med dig datorn. Priserna på en bärbar dator kan variera.

Den stationära datorn

En annan typ av dator är den stationära datorn. En stationär dator består av en bildskärm, tangentbord och en hårddisk. Eftersom att en stationär dator kan ha flera beståndsdelar är den svårare att bära med sig och därför har denna typ av dator fått sitt namn. En stationär dator kan också kallas för en skrivbordsdator eller en desktopdator eftersom att denna typ av dator är anpassad för att få plats på ett skrivbord. Även fast denna typ av dator är krångligare att bära med sig är det ändå rätt vanligt att man tar med sig sin stationära dator till lan.

Det är väldigt vanligt att man använder en stationär dator när man spelar datorspel. Det är för att denna typ av dator har större kapacitet och har större skärmar. Det är också vanligt att man kopplar flera bildskärmar till denna typ av dator när man spelar. Det finns många olika sorters stationära datorer att välja bland och de kommer i olika prisklasser.

Inbyggda datorer

Datorn har blivit en självklar den av vår vardag att det är lätt att glömma att det finns inbyggda datorer i andra saker. Några exempel på det är surfplattor, mobiltelefoner och miniräknare, tvättmaskiner, diskmaskiner, olika sorters fordon som bilar, tåg och flygplan, hushållsmaskiner m.m

textured