Dataspelsmusik när den är som bäst!

Allt sedan dataspelens blommande början har den ackompanjerande musiken alltid varit en viktig ingrediens i spelen. Signaturmelodier skapar igenkänning och

förhöjer spelupplevelsen för spelarna. Ta gamla klassiker som Super Mario Bros till Nintendo Master System eller Sonic the Hedgehog till Sega Mega Drive. Alla som spelat dessa vet hur musiken går. Det positiva är att det fortfarande idag går att njuta av musiken och spelen genom att köpa enheterna direkt online, om än i något omgjord form. I onlinebutiken https://www.teknikdelar.se/ kan du få tag i några av de klassiska spelen på ett Nintendo 8-bit inklusive 30 inbyggda spel!

I denna artikel ämnar vi att sammanställa den bästa spelmusiken som skapats i spelhistorien.

Mycket nöje!

1. Little Big Adventure (1994) till PC. Producerat av Franska spelbolaget Adeline Software. Detta spel har bland de vackraste musikspåren i spelhistoria! Musik som passar perfekt in i LBA:s skiftande, fantasirika och äventyrliga genre fyllda med spännande platser och charmiga karaktärer. Spelmusiken spelas som klassisk konsertmusik, vilket gör spelet ännu mäktigare att spela och kunna avnjuta varje ögonblick av detta oförglömliga äventyr.

2. Donkey Kong Country (1994) till Super Nintendo. Att spela Donkey Kong Country med protagonisten själv och hans son Diddy Kong och hoppa, slå och rulla sig genom fiender och hinder slungar mig tillbaka till TV-soffan i mitten av 90-talet. Inte bara för att spelet var så välbalanserat och grafiskt snyggt, utan även för dess fantastiska musik.

Detta spel är fullspäckad med spelmusik som kunde producera gåshud och som smälte perfekt in i spelets samtliga banor och miljöer.

3. War Craft II – Tides of Darkness (1994) till PC. Stridigheterna mellan orkerna och människorna fortsatte där War Craft I avslutade och med det följde oförglömlig spelmusik som gav spelstriderna så mycket mer pondus än de hade haft utan. Dessutom har man lyckats göra en tydlig skillnad på musiken som spelas i orkernas grymma och blodtörstiga värld, med en mer tung och “vild” stil, medan människornas värld är mer av klassisk karaktär, men ändå stridsinriktad. I bland annat Blizzards turbaserade kortspel Hearthstone som släpptes 2015, dvs. mer än 20 år efter Warcraft II: Tides of Darkness, kan man få lyssna till rytmerna av Warcraft II, under tiden spelronderna laddas. Vilket ger en tydlig indikation på hur pass älskad den musiken är än idag.

4. Megaman-serien till NES och SNES. Om det är något som bringar fram Nintendo-nostalgi, bortsett från självaste Super Mario – så är det de klingande, klankande, elektroniska rytmerna från supercoola Megaman. Spelet där hjälten Megaman ska bringa ordning i världen genom att oskadliggöra den ondskefulla Dr. Wily. Spelet där varje bana slutar med en supersvår megaboss (skapad av den onde doktorn) som måste besegras för att komma vidare till slutbossen! Musiken till dessa spel är helt enkelt briljanta och matchar precis vad som förväntas i varje bana.

textured