Spela mera dator!

Att spela dator var något som föräldrarna sa skulle göra barnen dummare och mer ignoranta för vad som händer i samhället. Det här behöver dock inte ha varit fallet kan vi se nu i efterhand när flera generationer spelat länge. I många fall finns det till och med positiva effekter av att barn spelar datorspel. Men låt oss gå igenom grunderna med vad som är bra och dåligt när det kommer till att spela datorspel. Självklart kan man få för mycket av det goda även när det kommer till att spela.

Bättre språkkunskaper

Väldigt många barn har blivit bättre på engelska eftersom det är det allmänna språket när man spelar online. För att kunna kommunicera med andra har det blivit viktigt att man lär sig både prata, skriva och förstå engelska.

En plats för de utstötta

En del barn som kanske har det svårt att passa in i grupperingarna i skolan har kunnat fly in i den digitala världen när de kommer hem. På nätet kan de spela spel med andra barn som också känner sig utstötta. På så vis kan datorspel faktiskt vara en hjälpande hand för en del barn i samhället. Det här är något som man verkligen bör uppmuntra, men även tala med sina barn om. Dessvärre kan det finnas nättroll och pedofiler, så man bör uppmärksamma sina barn om detta.

Så får du bästa upplevelsen

För att få den bästa upplevelsen när man spelar datorspel så krävs det att man har en bra dator och bra ljudsystem. Man kan köpa särskilda högtalare som passar väldigt bra för datorer, eller så kan man köpa en högtalare som fungerar för alla sorters ändamål. Det här beror lite på vad man själv är ute efter och om man bara behöver högtalare för sin dator eller också för annat.

Spel kan vara utbildande

Det finns spel som kan hjälpa dina barn att lära sig nya saker eller kanske träna på saker som matematik. Läs på om det här om du känner att det är något som ditt barn kanske behöver.

En bra balans är bäst när det kommer till allt

Det finns självklart de som spelar för mycket och som låter det gå ut över deras vanliga liv. Det kan innebära att de förlorar sitt sociala nätverk, inte hänger med i vad som händer i världen eller ens i samhället man bor i, och så vidare. Det är därför viktigt att man lär barn att sätta upp egna regler när det kommer till att spela dator. Även om det är kul att sitta och spela i timmar så kan det ju vara bra om de även har en annan hobby, och gärna en hobby som är mer fysiskt ansträngande.